رفتن به محتوای اصلی
x

برگزاری نشست خبری در خصوص نتایج طرح تحقیقاتی

در نشست علمی ترجمان دانش که در روز یکشنبه 26 اسفندماه 1403 در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، دکتر حسن نسیمی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اقدامات تهاجمی قلب و متخصص بیماری‌های قلب و عروق، نتایج پژوهشی با عنوان «بررسی فاکتورهای اقتصادی و اجتماعی بر شدت و گستردگی درگیری عروق کرونری در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری زودرس» را ارائه کردند. نتایج این پژوهش نشان داد که برخلاف کشورهای اروپایی، در ایران ارتباط مستقیمی بین سطح اقتصادی و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی وجود ندارد.دکتر نسیمی توضیح داد: در اروپا، افراد با سطح اقتصادی پایین‌تر به دلیل تغذیه نامناسب و کار بیش از حد، بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند. اما در ایران، این الگو متفاوت است. حتی در میان افراد ثروتمند نیز مصرف بالای گوشت قرمز یکی از عوامل اصلی افزایش خطر سکته قلبی محسوب می‌شود. 

در پایان، دکتر نسیمی با تأکید بر نتایج این پژوهش گفت: این مطالعه نشان داد که سبک زندگی ناسالم، فارغ از سطح اقتصادی افراد، عامل اصلی ابتلا به بیماری‌های قلبی در ایران است. افرادی که زودتر دچار سکته قلبی شدند، عمدتاً کسانی بودند که سیگار می‌کشیدند، چاق بودند، دیابت نوع ۲ داشتند، فشار خون بالا و چربی خون زیادی داشتند. برخلاف تصور عمومی، این عوامل در تمام اقشار جامعه از فقیر تا ثروتمند مشترک هستند.

وی در پایان توصیه کرد که با اصلاح رژیم غذایی، کاهش مصرف نمک، افزایش فعالیت بدنی و کنترل استرس، می‌توان تا حد زیادی از بیماری‌های قلبی و سکته‌های ناگهانی پیشگیری کرد.

اخبار این نشست در پایگاه های خبری از جمله احوال نیوز قابل استفاده عموم قرار گرفته است.